Om oss

Foto: Mattias Edwall.


Vi designar, tillverkar och levererar kläder helt och hållet skapade för seniorer. När du blir äldre tenderar kroppen att förändras i storlek och form. Ankar erbjuder kläder som är skapade för bästa passform, gjorda i lätta och samtidigt varma material som är lättvårdade och lätta att tvätta. Tack vare försäljning online är vi lättillgängliga för alla.

Vi har sedan lanseringen sommaren 2017 blivit omskrivna bland annat på Ehandel.se, Dagens Analys och Amelia (ett uppslag om oss och våra fina kläder i nummer 11 2017). Vi samarbetar även med News 55 och deras Club 55.

För varje sålt plagg går 30 SEK oavkortat till Alzheimerfonden – så när du handlar hos oss stöder du också Alzheimerforskningen, något vi är väldigt stolta över!

Titta gärna på filmen nedan för en beskrivning av vårt unika Easy Button-system som finns på samtliga våra blusar och skjortor.

Ovan film visar hur vår Easy Button-knäppning fungerar.

UPPDATERADE KLASSIKER FÖR SENIORER
Alla som har lite äldre föräldrar vet att det är svårt att köpa kläder till dem, särskilt om dina föräldrar bor på ett äldreboende. Om du bor i en annan stad eller ett annat land än dina föräldrar, kan det bli ännu svårare. Vi vill alla att våra föräldrar ska se eleganta ut och att de ska åldras med värdighet. Och därför kan Ankar förenkla livet för dig och dina föräldrar – så att du kan spendera mer tid med dina föräldrar istället för att ägna tiden åt att leta plagg som knappt tidigare varit möjliga att finna på marknaden.

Vi har sett hur våra föräldrars självförtroende och självkänsla ökar och att de blir märkbart bättre bemötta när de är välklädda och känner sig bekväma i de kläder de bär.

WEBBSHOP MED SNABBA LEVERANSER
Vi levererar snabbt oavsett var du och dina föräldrar bor. Läs mer om våra leveranser och leveransvillkor här (länk).

LÄTTA, BEKVÄMA OCH MODERNA MATERIAL
Vi tillverkar våra kläder på de platser i världen som kan erbjuda den optimala kombinationen av passform, komfort och funktion. Kaschmir i kombination med bomull samt merino-ull och bomull/elastan är några material vi valt ut speciellt för deras unika, högkvalitativa egenskaper.

HÅLLBARA, LÄTTVÄTTADE OCH LÄTTA ATT UNDERHÅLLA
Våra kläder måste hålla i många år oavsett vem som tvättar och tar hand om dem.

Ann Lindqwister Ankar kom på idén bakom Ankar Senior efter att ha letat kläder till sin far. Hennes man Niklas Ankar har arbetat inom modebranschen i 35 år. Foto: Eric Josjö.

NIKLAS J ANKAR
Niklas har arbetat inom textilindustrin i princip hela sitt liv, i städer som New York, Paris och Barcelona. På 90-talet flyttade han tillbaka till Sverige och har här fortsatt sin karriär inom textilindustrin där han har för vana att ta en produkt från designbordet hela vägen till färdigt plagg ut i butik.

Under sin 35-år långa karriär inom mode- och textilbranschen har Niklas rest konstant runt världen för att hitta de bästa materialen och tillverkarna för varje projekt han varit delaktig i. Det var denna stora erfarenhet som ledde till att Niklas i början av 2015 plötsligt upptäckte att det finns ett stort tomrum i klädmarknaden, ett behov av uppdaterade klassiska plagg och klassiskt mode för seniorer som inte alltid har möjlighet att shoppa sina egna kläder. Det var där och då som Niklas bestämde sig för att starta det som nu heter Ankar Senior – kläder helt och hållet anpassade för seniorer.

ANN LINDQWISTER ANKAR
Ann är född och uppväxt i Stockholm. Hon började sin karriär som modell och blev senare stylist. Ann studerade akupunktur och medicin 2000-2005. Hon har en praktik, http://annankarakupunktur.com i centrala Stockholm där hon tar emot sina  patienter.

Då Anns pappa bodde på ett seniorboende fick Ann själv erfara alla de utmaningar som uppstår då man letar efter rätt typ av plagg för sina föräldrar. Ann arbetar därför aktivt med att hjälpa sin man Niklas med idéer och input eftersom hon tydligt ser behovet och fördelarna.

OM BOLAGET
ankarsenior.se drivs av bolaget Ankar Senior AB med organisationsnummer 559116-1343 och adress Brahegatan 23, 114 37 Stockholm. Bolaget är godkänt för F-skatt.